1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenkool met worst, spekjes, gebakken uitjes en room

Boerenkool met worst, spekjes, gebakken uitjes en room

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2003

Ingrediënten 6 personen


1,5 kilo aardappels 1 kilo gesneden boerenkool ca. 300 gram spekjes of bacon 3 flinke uien gesnipperd 1 rookworst 200 ml culinaire room olijfoliezout en peper.



Stoeien met boerenkool: Met boerenkool kan je ook zo veel gekke dingen doen. Deze boerenkool heb ik vanmorgen gemaakt in grote hoeveelheden voor een feestje ( 6 kilo en vries dit dan in). De smaak is heerlijk door de room, spekjes en de uien die er door zitten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en de boerenkool gaar in ca. 25 minuten. Bak in de tussentijd de spekjes in ca. 4 minuten. Doe een klein beetje boter of olie erbij en voeg de gesnipperde uien er bij. Bak tot de uien wat glazig. Kook de rookworst volgens de verpakking en snijd ze dan in kleine stukjes.Meng nu de aardappels met de boerenkool met een mixer door elkaar. Schep nu als laatste de worst en spek/uienmengsel en de culinaire room door de boerenkool.

Serveertip

Weet je dat ik boerenkool zelfs lekker vind met een goed glas wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top