1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais Kalfsvlees

Thais Kalfsvlees

Door: zinzerella

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2003

Ingrediënten 4 personen


3 sjalotjes,2 teentjes knoflook,3 bosuitjes,3 cm verse gemberwordtel,10 verse gemberbolletjes,1 runderbouillonblokje,2 el wokolie,500 gr.kalfsvleesreepjes.4 el gembersiroop,200 gr.shi-take,10 takjes basilicum,10 cherrytomaatjes,zout,peper.



Heerlijk kruidig gerecht met basilicum en gember.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de sjalotjes,en de knoflook en snipper ze fijn.was de bosuitjes en snij ze in ringetjes.houd de groene ringetjes apart voor de garnering.schil de gemberwortel en hak hem fijn.hak de gemberbolletjes grof.Breng 150 ml water aan de kook met het bouillonblokje.

Bereidingswijze

Verhit de wok op een hoog vuur,en schenk er de wokolie in.roerbak de sjalot,knoflook,en het wit van de bosui ca.een halve minuut.Voeg de gemberwortel +bolletjes toe en bak dit 1 min mee.Roer het vlees erdoor en voeg na ca.3 min.de bouillon en de siroop toe.Laat dit alles ca.8 min.afgedekt stoven.
Veeg intussen de shi-take schoon en snijd ze in stukken.was en scheur de blaadjes van de basilicum.was en halveer de tomaatjes,voeg de shi-take toe aan het vlees en na ca.5 min de basilicum.breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Garneer het vlees met de rest van de bosui en de tomaatjes.Lekker met basmatirijst,en roergebakken paksoi.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zinzerella
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top