1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaas

Speculaas

Door: decemberkind

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2003

Ingrediënten 6 personen


250 gr zelfrijzend bakmeel,
zout naar smaak,
2 eetlepels speculaaskruiden,
150 gr (licht)bruine basterdsuiker,
75 gr boter,
4 eetlepels melk,
(50 gr ontvliesde amandelen),



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ? 1 cm uit, strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ? 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140- 150?C).
De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van decemberkind
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top