1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. Pepernoten

Pepernoten

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2003

Ingrediënten 8 personen


250 gr bloem,
3 gr bakpoeder,
5 gr kaneel,
2 1/2 gr gemalen kruidnagel,
2 gr kardemom,
1 gr gemberpoeder
125 gr boter,
125 gr bruine basterdsuiker,
50 gr schenkstroop,
3 gr zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.
Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ? 45?C tot alles is gesmolten.
Schenk dit bij de bloemmassa en oer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.
Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige nopjes uit.
Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ? 15 minuten midden in een matig warme oven (? 180?C).
Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van decemberkind


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van decemberkind
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top