TOSCAANSE GARNALENCOCKTAIL

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2003

Traditioneel voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
10 gedroogde tomaten op olie
500 g gepelde (Hollandse) garnalen,
150 g gemengde salade,
8 eetl. mayonaise,
1 dl tomatensap,
1 theel. Italiaanse keukenkruiden
(oregano, basilicum, tijm),
6 cherry- of kerstomaatjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de gedroogde tomaten in stukjes en bewaar de olie voor de dressing. Meng de garnalen met de tomatenstukjes. Verdeel de gemengde salade over 6 coupes. Schep het garnalenmengsel erin. Roer een dressing van de mayonaise, het tomatensap, de Italiaanse keukenkruiden en de 4 eetl. olie van de gedroogde tomaten. Verdeel de dressing over de coupes en garneer met een cherry- of kerstomaatje.

Serveertip

Kies eens uit de volgende dressingvariaties voor uw garnalencocktail:
? 1 gepureerde mango met 1 eetl. gehakte koriander (diepvries), 4 eetl. mayonaise, 1 dl kokosmelk, 1 eetl. honing en 2 eetl. citroensap.
? 4 eetl. chilisaus met 2 eetl. tomatenketchup, 4 eetl. mayonaise en 1 theel. sojasaus.
? 125 ml creme fraiche of zure room met 2 eetl. pesto en 2 eetl. citroensap.
? fijngehakte zwarte olijven met 4 eetl. citroensap, 1 eetl. mosterd, 1 eetl. gehakte peterselie, een mespuntje suiker en 8 eetl. olijfolie.
? 1 dl yoghurt, 1 eetl. mosterd, 2 eetl. gehakte dille (diepvries), 1 eetl. honing, 2 eetl. mayonaise.
? 5 eetl. mayonaise, 1 theel. sambal oelek, 2 eetl. citroensap, 1 eetl. gembersiroop, 2 eetl. gehakte bieslook.
? 125 ml creme fraiche, 2 eetl. cognac, 2 geperste teentjes knoflook, mespuntje cayennepeper, 2 eetl. kappertjes, 1 eetl. gehakte peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten