1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Saus
  6. Vispotje met saus

Vispotje met saus

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2003

Ingrediënten 4 personen


*500 gram visfilets (schol, zeeduivel, kabeljauw, zwarte en witte koolvis)

Voor de bouillon,
2 dl. water * 2 dl. witte wijn * peterselie * 1 ui * 1 wortel * 1 laurierblad * zout * 4 schijfjes citroen.

voor de saus.
2 eidooiers * 150 gram boter * zout * peper * 1 eetl. citroensap * dille * 1 handje garnalen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bouillon. Dit kan door visafval met water te laten trekken maar het kan ook met een blokjes visbouillon. Laat dan het zout achterwege.

Bereidingswijze

Doe de wijn, peterselie, ui, wortel, laurier, evtueel zout en schijfjes ciroen bij de bouillon en laat dit een half uurtje trekken. Snijd de visfilets in hapklare stukjes en pocheer de stukjes 2 a 3 minuten in de hete bouillon. Houdt vervolgens de vis warm en maak de saus.

Klop in een kom de eidooiers los met zout, peper en 4 eetl. warm water. Voeg 1 eetl. boter toe en klop tot de saus is gebonden. Snijd de overige boter in stukjes en roer deze beetje voor beetje door de saus. Voeg evt. wat warm water toe als de saus te dik wordt. Breng de saus op smaak met citroensap en fijngehakte dille.

Serveertip

Giet de saus over de warmgehouden vis en garneer het met garnalen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van denkraam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van denkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top