Italiaanse Tomatensoep met pesto

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Een Italiaanse tomatensoep die een bijzondere smaak krijgt door de lekkere zoete pomodori tomaten en een scheutje balsamico-azijn. De soep wordt geserveerd met pesto

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de soep

  • 50 gr boter of margarine
    2 sjalotjes, fijngesneden

  • 1 worteltje, fijngesneden

  • 100 gr rauwe ham, in reepjes

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 takje rozemarijn

  • 800 gr pomodori tomaten (ontveld, in vieren)

  • ca. 1/2 liter runderbouillon (tablet)

  • 2 eetlepels balsamico-azijn

  • zout, peper


voor de pesto
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

In pan boter verhitten en sjalot en wortel in 3 min. zachtjes bakken. Ham ca. 7 min. Zachtjes meebakken. Tomatenpuree en takje rozemarijn toevoegen. Tomaten toevoegen en 3 min. Zachtjes meebakken.

Bereidingswijze

Bouillon toevoegen en soep afgedekt 15-20 min. Zachtjes laten koken.
Balsamico-azijn toevoegen en soep op smaak brengen met zout en peper. Soep pureren met staafmixer.

Serveertip

Pesto: basilicum met knoflook, pijnboompitten en kaas pureren. Olie in dun straaltje erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soeppagina-van-omalidy avatar
soeppagina-van-omalidy

Doorsturen

Home Recepten