1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tomatensoep
  6. Tomatensoep

Tomatensoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2003

Ingrediënten 4 personen


60 gr boter of margarine
1 kg soeptomaten, gehalveerd
1 uitje, gesnipperd
1 wortel, in plakjes
3 takjes peterselie
gehakt stukje foelie
takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm
5 peperkorrels, gekneusd
1 laurierblad
1/2 liter groente bouillon (zelfgemaakt of tablet)
1 tl zout
35 gr bloem
2 eetlepels melk
1 witte boterham zonder korst, in stukjes
100 gr gehakt, half-om-half
zout, vers gemalen zwarte peper, nootmuskaat
handje fijne vermicelli
1/2 dl slagroom
2 eetlepels fijngesneden peterselie


Verder heb je nodig


Soeppan


Tomatensoep smaakt zelfgemaakt het allerlekkerst. Met dit recept maak je een echte Hollandse soep: met gehaktballetjes en een handje vermicelli

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In soeppan 25 gr boter smelten en tomaten, ui, wortel, peterselie, folie, tijm, peperkorrels en laurierblad ca. 5 minuten zachtjes bakken. Bouillon en zout toevoegen en soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken.

Tomatenmengsel door zeef wrijven. In andere pan rest van boter smelten en bloem in een keer toevoegen. Mengsel al roerende ca. 2 minuten zachtjes bakken. Geleidelijk tomatenbouillon erdoor roeren tot gebonden soep ontstaat. Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.

Bereidingswijze

Melk over brood sprenkelen en ca. 5 minuten laten weken. Brood door gehakt kneden. Gehakt op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en er stuitergrote balletjes van draaien. gehaktballetjes en verbrokkelde vermicelli 5 minuten met de soep laten meekoken.

Serveertip

Vlak voor het serveren slagroom erdoor roeren, op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en bestrooien met gehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top