Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Tomatensoep
  5. Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Door: amcsnijders

  • Chinees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 liter water
1 pot Struijk kippenbouillon
1 ui fijngesneden
2 kippenbouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
7 eetl suiker
1 eetl (rijst)azijn
1 eetl ketjap
3 eetl appelmoes
2 theel. verse gember of 1/2 theel. gemberpoeder
3 eetl. lichte sojasaus
eventueel een flinke scheut room culinair
1 kleine kipfilet
1 kopje gekookte witte rijst
1 kopje dunne gesneden preiringen


Verder heb je nodig


Wok of grote Hapjespan.


Na lang uitproberen is het me eindelijk gelukt de ECHTE Chinese tomatensoep maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de kipfilet gaar in water waaraan zout is toegevoegd. Snijd de kipfilet in piepkleine blokjes. Haal de kipstukjes uit de bouillon en snijd eveneens in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Doe 2 eel. olie in de wok en fruit hierin de gesneden ui met de gember. Voeg de volgende ingredienten toe:
1 liter water
1 pot kippenbouillon met kleingesneden kippenvlees
1 ui fijngesneden
2 kippenbouillonblokjes
1 blikje tomatenpuree
7 eetl suiker
1 eetl (rijst)azijn
1 eetl ketjap
3 eetl appelmoes
2 theel. verse gember of 1/2 theel. gemberpoeder
3 eetl. lichte sojasaus
Aan de kook brengen en 3/4 uur op een heel zacht vuurtje laten ?trekken?. Proeven en eventueel nog wat suiker en/of zout toevoegen. Vuur hoog draaien en even laten inkoken. Voeg room, rijst, gekookte kipfilet en preiringen toe en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje staan. Desgewenst wat allesbinder toevoegen.

Serveertip

Lekker voorgerecht bij een rijsttafel.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amcsnijders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top