1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Paella
  5. Paella met quorn

Paella met quorn

  • Slanke keuken, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2003

Ingrediënten


4 diepgevroren artisjokbodems
4 sjalotten
2 rode paprika's
2 knoflooktenen
3 eetlepels olijfolie extra vierge
150 g diepvrieserwten
250 g rijst met een lange korrel
2 tot 3 buisjes saffraan
800 g fijngehakte tomaten
1 eetlepel Provencaalse kruiden
300 g blokjes quorn
100 g gedroogde rozijnen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
? koffielepel paprika
2 eetlepels citroensap
zout, peper



Voor 6 personen; Een vegetarisch alternatief voor deze Spaanse klassieker. Dit gerecht is zeer rijk aan vezels en evenwichtig. Het bevat veel complexe koolhydraten, vitaminen, oxidatieremmende mineralen en zeer weinig vet. per portie: 382 kcal/1596 kJ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De sjalotten pellen en fijn hakken. Het vruchtvlees van de paprika's in blokjes snijden. De sjalotten en de geperste knoflook 10 minuten op een laag vuur in een pan met olijfolie fruiten. De paprikablokjes, artisjokbodems en erwten toevoegen. 15 minuten op een gemiddeld vuur bakken en regelmatig roeren. De rijst erbij voegen en 5 minuten op een gemiddeld vuur laten bakken. De saffraan oplossen in 50 ml kokend water. In de pan gieten met de stukjes tomaat, de Provencaalse kruiden, zout en peper, en roeren. Aan de kook brengen en 45 minuten op een laag vuur laten koken. Acht minuten voor het einde van de kooktijd de quorn, olijven, gedroogde rozijnen, peterselie en paprika toevoegen. Besprenkelen met citroensap en warm opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top