Bospaddenstoelensoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 lente/bosuitjes;
500 g gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanje- of grotchampignons, shii-takes);
50 g boter;
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries);
4 dl kruiden of groentebouillon (van tablet);
1 dl witte wijn;
2 dl melk;
2 dl kookroom;
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hak de lente/bosuitjes fijn en houd het loof apart. Borstel 400 g paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten. Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
Borstel de rest van de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.

Bereidingswijze

Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.

Serveertip

Suggestie:
? Maak de soep iets pittiger door er 1 theel. kerriepoeder aan toe te voegen.
? Het is lekker om 1 eetl. grove mosterd door de soep te roeren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten