Erwtensoep

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr spliterwten,
300 gr schouderkarbonade,
200 gr magere gerookte spekblokjes,
1 kleine knolselderij (ca. 400 gr)-schoongemaakt en in blokjes,
2 dikke preien-inringen,
1 (verse slagers) rookworst,
2 el gehakte bladselderij,
zout,
peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote soeppan met dikke bodem.

Bereidingswijze

Doe de karbonades, spekjes en erwten in een grote soeppan en schenk er 2 liter water over. Strooi er een halve eetlepel zout bij en breng onder af en toe roeren op laag vuur. Schep met een schuimspaan of lepel af en toe het schuim er van af. Haal de karbonades uit de soep. Voeg de knolselderij en de prei aan de soep toe en breng onder af en toe roeren opnieuw aan de kook. Kook de groenten ca. 10 minuten op laag vuur. Snijd intussen het vlees van de karbonades in stukjes en doe ze terug in de soep. Voeg de rookworst toe en laat deze in de soep op laag vuur ca. 20 minuten wellen. Roer de gehakte selderij door de soep en breng hem op smaak met zout en peper.

Serveertip

  • Serveer de soep met de worst en donker Fries roggenbrood. Ipv worst, kun je er ook roggebrood met katenspek en een likje mosterd bij serveren.

  • BRON: Vriendin.

  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    zoepie avatar
    zoepie

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten