1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2003

Ingrediënten 4 personen


400 gr spliterwten,
300 gr schouderkarbonade,
200 gr magere gerookte spekblokjes,
1 kleine knolselderij (ca. 400 gr)-schoongemaakt en in blokjes,
2 dikke preien-inringen,
1 (verse slagers) rookworst,
2 el gehakte bladselderij,
zout,
peper.


Verder heb je nodig


Grote soeppan met dikke bodem.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de karbonades, spekjes en erwten in een grote soeppan en schenk er 2 liter water over. Strooi er een halve eetlepel zout bij en breng onder af en toe roeren op laag vuur. Schep met een schuimspaan of lepel af en toe het schuim er van af. Haal de karbonades uit de soep. Voeg de knolselderij en de prei aan de soep toe en breng onder af en toe roeren opnieuw aan de kook. Kook de groenten ca. 10 minuten op laag vuur. Snijd intussen het vlees van de karbonades in stukjes en doe ze terug in de soep. Voeg de rookworst toe en laat deze in de soep op laag vuur ca. 20 minuten wellen. Roer de gehakte selderij door de soep en breng hem op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer de soep met de worst en donker Fries roggenbrood. Ipv worst, kun je er ook roggebrood met katenspek en een likje mosterd bij serveren.
BRON: Vriendin.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top