1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Spinazie
  5. Omelet met geitenkaas en spinazie van Maaike

Omelet met geitenkaas en spinazie van Maaike

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2003

Ingrediënten 2 personen


3 flinke handenvol spinazie/olijfolie/4 eieren/100 gram geitenkaas/zout/peper/2 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de spinazie grondig en laat heel goed uitlekken. Roer de eieren los. Snij de geitenkaas in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Doe de uitgelekte spinazie in een pan met hete olie en laat de spinazie steeds omscheppend in ca. 30 seconden op laag vuur slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Trek de blaadjes voorzichtig los van elkaar.
Verhit een koekenpan. Doe er wat olie in. Schenk de eieren in de koekenpan en roer met een garde rond in de pan. Stop met roeren als het mengsel 3/4 is gestold. Verdeel dan de blokjes geitenkaas en de spinazie over het ei. Bestrooi met peper en zout en parmezaanse kaas. Zet de omelet onder een matig hete grill tot de bovenkant net is gestold en de kaas goudgeel is.

Serveertip

Snij in punten en serveer direct met een groene salade en knapperig (stok)brood en kruidenboter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top