Roquefortsaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2003

Roquefortsaus

Deel dit recept

Ingrediënten
* 3 dl melk * 20 gr boter * 20 gr bloem * zout * peper * 100 gr roquefort * scheutje koffieroom * cognac * 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de melk tot lauwwarm. Smelt de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en giet er daarna geleidelijk al roerend de melk bij tot een gladde gebonden saus ontstaat. Verkruimel de roquefort en roer de kaas met een beetje koffieroom glad. Voeg de kaas bij de saus en breng de saus op smaak met zout, peper, een scheutje cognac en het fijngeknipte bieslook.

Serveertip

Roquefortsaus kunt u het beste serveren bij: gepaneerd vlees en gepaneerde vis, gekookte en gestoofde vis, bloemkool en prei. Hij is ook heel smakelijk bij geroosterd en gegrilleerd vlees.

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 27-11-2003

Hoi Diana, Ik neem je recept mee, ik ben gek op roquefort en dit sausje lijkt me heel lekker. Bedankt voor je recept en de hartelijke groetjes van Desiree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten