1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tulband
  6. Tulband

Tulband

Door: ghislaine000

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2003

Ingrediënten


100 gram bloem-
25 gram maizena-
zout-
100 gram koude boter- geconfijt fruit-
5 eieren-
100 gram fijne kristalsuiker-
desgewenst poedersuiker.


Verder heb je nodig


Oven, beslagkom, een rooster, garde en een tulbandvorm.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op(180 ?C). Beboter een tulbandvorm (ca. 2 liter) en stuif er wat bloem in, schud de overtollige bloem eruit.

Zeef de bloem, maizena en een mespunt zout boven een kom. Voeg de boter toe en snijd die met twee messen door de bloem tot heel fijne korreltjes.

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop er vervolgens 2 eetlepels suiker door. Klop in een andere kom de dooiers samen met de rest van de suiker in ca. 10 minuten wit en schuimig. Schep het bloem- en dooiermengsel op het stijfgeklopte eiwit en spatel alles snel en gelijkmatig door elkaar.Meng naar wens het geconfijt fruit toe.

Bereidingswijze

Schep het beslag in de vorm en bak de tulband in het midden van een voorverwarmde oven (180 ?C) in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar. Laat de tulband iets afkoelen, verwijder de vorm en laat de tulband op een rooster verder afkoelen.

Serveertip

Bestrooi de tulband desgewenst met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top