1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Eiersalade a la Montignac

Eiersalade a la Montignac

  • Montignac, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-11-2003

Ingrediënten 2 personen


2 stuks augurken, zure, ongesuikerde
4 stuks eieren, hardgekookte
1 tl. gemberpoeder
1 tl. paprikapoeder
Peper
1 stuk sla
1 el. tomaten, gepureerde
0.2 l. yoghurt, magere, uitgelekte
Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de augurken heel klein. Pel de eieren en hak ze in stukjes. Verdun de yoghurt iets met water, zodat er goed in geroerd kan worden.

Bereidingswijze

Vermeng de yoghurt met de augurken, stukjes ei, gepureerde tomaten, paprikapoeder, gemberpoeder, peper en zout. Leg op een bord uw sla naar keuze en schep hier de eiersalade op.

Serveertip

U kunt dit voorgerecht tevens als lunchgerecht gebruiken. Montignac-tip: in fase 2 kunt u hier (geroosterd) volkorenbrood bij eten.

Montignac-tip: als u van de gekookte eieren alleen het eiwit gebruikt, kunt u deze eiersalade eten als koolhydraatmaaltijd en dus op een volkorenboterham. De yoghurt hoeft dan niet te zijn uitgelekt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top