1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gehaktbrood met mosterd mayonaise

Gehaktbrood met mosterd mayonaise

Door: defrens

  • Amerikaans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2003

Ingrediënten 8 personen


? 2 uien , gesnipperd
? 2 eetlepels olie
? 1 courgette , in kleine blokjes
? 3 eieren
? 1 eetlepel worcestershire-sauce
? 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
? 1 1/2 kg half-om-halfgehakt
? 3 witte boterhammen , ontkorst en verkruimeld
? 200 g plakjes bacon (vleeswaren)
? 200 ml mayonaise
? 6 eetlepels grove mosterd
? 3 bosuitjes , in dunne ringen


Verder heb je nodig


? bakplaat


Uit Allerhande 11-2003

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C. In koekenpan ui in olie fruiten. Courgette toevoegen en ca. 5 min. op matig vuur meebakken, regelmatig omscheppen. In schaal eieren loskloppen met worcestershiresaus en peterselie. Gehakt, courgette en broodkruim erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met peper en 2 tl zout. Bakplaat invetten. Op bakplaat met natte handen bolle staaf van gehaktmassa vormen. Plakjes bacon kruislings over gehakt leggen. Gehaktbrood in midden van oven in ca. 1 uur en 15 min. gaarbraden. Intussen mayonaise mengen met mosterd en bosuitjes en op smaak brengen met zout en peper. Gehaktbrood warm of koud in plakken snijden en serveren met mosterdmayonaise.

Bron

Allerhande (AH)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top