zuurvlees

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

? 250 g runderpoulet
? 1 ui
? snufje zout
? 1 eetlepel mosterd (grove)
? 2 deciliter rode wijn azijn
? 2 kruidnagels
? 1 eetlepel bruine basterdsuiker
? 25 g boter
? 1 laurierblaadje
? snufje peper


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Pel de ui en snijd hem in ringen.
2. Leg het vlees met 1/2 dl water, 2 dl azijn, de uiringen, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kom en laat dit een dag afgedekt marineren in de koelkast.

Bereidingswijze

Bereiding
3. Schep het vlees en de ui uit de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
4. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken.
5. Bebloem het vlees. Bak het vlees en de ui op matig vuur rondom bruin en bestrooi met peper en zout.
6. Verwarm de marinade met 1 dl water.
7. Schenk zoveel hete marinade in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
8. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1? uur).
9. Voeg de bruine suiker toe en laat dit 3 minuten meekoken.
10. Roer de mosterd, peper en zout naar smaak erdoor.



Serveertip

Lekker met gekookte krieltjes en zelfgemaakte appelmoes met kaneel

Laatste reacties

suid-afrika avatar
suid-afrika 03-02-2008

bedankt! Deon

jacqueline_van_der_wal avatar

ik ken dit recept op een heel andere mannier, ooit heb ik het van een goeie kennis gekregen uit limburg. i.p.v. runderpoulet gebruiken wij paardenbiefstuk. en i.p.v. 1 ui gebruiken wij 5 uien. als extra toevoeging gaat er dan nog een plak ontbijtkoek en een halve pot appelstroop bij. jouw recept lijkt me ook overheerlijk ik ga het dus beslist proberen...bedankt voor het plaatsen.

orphan avatar
orphan 27-11-2003

Hallo,ik heb dit recept meegenomen,bedankt,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten