Rueblitorte uit Zwitserland

  • Zwitsers, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2003

Worteltjestaart

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • 6 eidooiers
  • 250 g suiker
  • schil van 1 citroen
  • 300 g amandelen
  • 250 g worteltjes, schoongemaakt
  • 80 g bloem
  • schuim van het wit van 6 eieren

  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    staafmixer en springvorm

    Voorbereiding



    Maal met de staafmixer de amandelen en de citroenschil fijn. Snipper de worteltjes met de staafmixer in fijne stukjes. Klop het wit van de eieren tot schuim.


    Roer met de staafmixer de eidooiers met de suiker en voeg daarbij de overige ingredienten - behalve het eiwitschuim - en meng alles goed door elkaar.

    Wanneer het deeg klaar is, voorzichtig het schuim toevoegen.

    Bereidingswijze



    Stort het deeg in een ingevette en met bloem besprenkelde springvorm en bak ongeveer 1 uur in een middelmatig hete oven.

    Serveertip

    Na afkoeling kan men de taart bedekken met een laagje citroenglazuur.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten