Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. saltimbocca

saltimbocca

Door: manja

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Kalkoenfilet in zeer dunne plakjes (0,5 cm), ongeveer 3 pp
parma-ham
salie (vers)
marsala
peper en zout
parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Koekepan
cocktailprikkers


Variant op de klassieke saltimbocca

Ontdek meer:

Voorbereiding

Prik op alle plakjes kalkoen een plake ham en een blaadje salie met een cocktailprikker vast.
Kook de pasta.

Bereidingswijze

Verhit olie in de pan. Bak de lapjes met de ham en de salie-kant eerst, daarna de kale kant kort. Haal uit de pan en houd warm. Voeg aan de olie marsala toe en laat even inkoken. Giet pasta af en druppel er wat olie overheen met wat verse peper.

Serveertip

Leg pasta op bord, kalkoenlapjes eromheen gedrapeerd en overgiet met de saus die evt. is afgemaakt met wat room.

Bestrooi desgewenst met verse parmezaan.

Smakelijk eten!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top