1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees

Stoofvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2003

Ingrediënten 4 personen


- 750 g. doorregen lende bieflapjes
- 1 grote ui
- 50 g. boter
- 2 eetl. tomatenpuree
- zout en versgemalen peper
- 0,5 l. water
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnageltjes
- 2 eetl. azijn
- 2 theel. aangeroerde maizena of allesbinder



Stoofvlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees rondom aan en bestrooi met wat zout en peper. Neem het vlees uit de pan. Laat de ui in de braadboter glazig fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat dat kort meebakken. Blus af met het handwarme water en voeg laurierblaadjes, de kruidnagel en het azijn toe. Breng het aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Laat met deksel op de pan op een zo laag mogelijk pitje circa 3 uur stoven tot het vlees gaar is. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en bind de saus met allesbinder of maizena.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en groenten naar keuze, bijvoorbeeld sperzieboontjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top