Salade van kipfilet met witloof, appeltjes en gedroogde ham
- Goedkoop en snel, Salade
- 10-20 min.
Een heerlijk frisse salade met lauw-warme plakjes kipfilets.
Ingrediënten 4 recipe.people
150 g flinterdun gesneden gedroogde ham-6 struikjes witloof-
2 appelen-
1 bakje veldsla-
2 dl room-
1 dl mayonaise-
sap van 1 citroen-
1 eetl. graanmosterd-
brood croutons-
2 tomaten-
boter-
peper en zout.
Benodigdheden
Een bakpan.Voorbereiding
Schil de appelen, snijd ze in staafjes en meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Snijd het witloof in staafjes en meng onmiddellijk met de appeltjes.
Klop een dressing met de room, mayonaise, mosterd, peper en zout en meng door het witloof/appel mengsel.
Bereidingswijze
Bak de kipfilets mooi bruin in de boter, breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.Leg in het midden van de vier borden steeds een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden kip over de borden. Verdeel vervolgens de witloofsla over de borden en versier met partjes tomaat, croutons en vers gemalen peper uit de molen.
Serveertip
Tips: - Lekker met volkorenbrood.
- Veldsla mag vervangen worden door andere slasoorten.
- Lekkere croutons zijn eenvoudig zelf te maken. Gebruik brood van een dag oud, ontdoe
het van de korsten en snijd het in blokjes. Bak knapperig in olijfolie, eventueel met
uitgeperste look en bestrooi met peper en zout.
- In plaats van appel is meloen (in blokjes) ook lekker.