1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Brusselse lofsoep

Brusselse lofsoep

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2003

Ingrediënten 4 personen


-500 g Brussels lof
-75 g hamspek (of half spek en half ham)
-30 g boter
-2 uien (heel fijn gehakt)
-30 g bloem
-1 liter krachtige vleesbouillon
-zout, nootmuskaat
-1 eierdooier
-2 el room
-wat gehakte peterselie (desgewenst)



Originele Brusselse 'witloofroomsoep'

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-maak het lof schoon en verwijder de bittere kern en afspoelen in koud water
-snij het lof in fijne reepjes
-snij hamspek in kleine blokjes

Bereidingswijze

-bak het spek uit, tot zich wat spekvet heeft gevormd (doe dit niet met de ham)
-in de pan de boter toevoegen en het lof en de ui en lichtjes fruiten (geen verkleuring!)
-strooi de bloem erover en roer alles dooreen
-als de bloem het vet heeft opgenomen, al roerend geleidelijk de bouillon erbij gieten
-laat de soep nu 7 min zacht koken
-zout, nootmuskaat en de blokjes ham toevoegen (die alleen mogen opwarmen)
-roer de dooier met room in de soepterrine door elkaar en giet hier de kokend hete soep over
-bestrooi met wat peterselie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top