Oostenrijkse Linzer-vlaai

  • Oostenrijks, Banket
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 350 gr gedroogde pruimen zonder pit

- 1 tl kaneel

- 1 tl citroenrasp

- 375 gr kristalbloem

- 1? tl bakpoeder

- mespuntje zout

- 175 gr witte basterdsuiker

- 150 gr boter

- 3 el melk

- 1 ei

- 5 el frambozenjam

- 50 gr geschaafde amandelen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

* vlaaivorm van 28 cm ?

* pan

* pollepel

* mengkom

* deegroller

* mesje

Voorbereiding

# week de pruimen

# verwarm de oven voor op 200?C

Bereidingswijze

1 Verwarm de pruimen in het weekvocht en kook ze zachtjes
10 minuten. Giet ze af en pureer ze. Roer kaneel en citroenrasp door de
pruimenpuree.

2 Meng de bloem met bakpoeder, zout en basterdsuiker. Voeg de
boter toe en snijd deze met twee messen tot kleine stukjes.

3 Klop het ei los en voeg het samen met de melk toe. Kneed van het geheel een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, een half uur rusten.

4 Rol ? deel van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een
cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm en de opstaande randen met het deeg.

5 Strijk frambozenjam over de deegbodem en schep er vervolgens de pruimenmoes op.

Rol de rest van het deeg uit en snijd er 11/2 cm brede repen van. Leg de
kruislings over de pruimenmoes en druk ze aan de randen goed vast. Strooi
geschaafde amandelen over de vlaai.

6 Zet de vorm in het midden van de oven en bak de vlaai in ca. 25 - 30 minuten goudbruin en gaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

femkemireille avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten