Speculaas

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2003

snoepgoed voor sinterklaas

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gram bloem
2,5 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelsnippers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bloem zeven en mengen met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Basterdsuiker en (koude) boter toevoegen. Kneed een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan. Zo trekt de geur van de kruiden in het deeg. Wie een speculaasplank heeft kan die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Anders deeg uitrollen en koekjes snijden. Koekjes op een beboterd bakblik met amandelsnippers bestuiven. Vervolgens in een matig warme oven(160 graden) bruin en gaar bakken.

Laatste reacties

suzanneskitchen avatar
suzanneskitchen 05-12-2003

Hallo, Ik wil graag dit recept maken, maar ik zie niet hoeveel zout er in moet. Het staat niet bij de ingredienten! Laat je het weten? (mijn emailadres is: eriksuus@swbell.net) Bedankt! Suzanne.

ijmuidepaartje avatar
ijmuidepaartje 04-12-2003

Aan dit recept is niks meer toe te voegen, ik heb deze koekjes al eens eerder gemaakt. Een tip; houd er rekening mee dat als u plakjes snijd van de koekjes, dat deze niet zo heel erg lang nodig heeft, want anders heeft u hele harde speculaasjes en dat smaakt niet echt.

hansdekoning avatar
hansdekoning 27-11-2003

Gaarne had ik een goed recept voor de speculaaskruiden gezien, nu vind ik dat Piet er iets te gemakkelijk afkomt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten