1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelflapjes

Appelflapjes

Door: kook_piet

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2003

Ingrediënten 12 personen


3 stuks goudreinetten
50 gram + 50 gram suiker
1 theelepeltje kaneelpoeder
1 mespuntje nootmuskaat
50 gram amandelspijs
50 gram gemende noten
10 blaadjes mint
2 eetlepels bloem
1 eetlepel citroenrasp
2 eidooiers
12 plakjes korstdeeg plakjes



Heerlijke appelflapjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de goudreinetten in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gram suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, citroenrasp, bloem, gemalen gemengde noten, fijn gesneden mint blaadjes en amandelspijs
- Bestrijk de korstdeeg randen met weinig water
- Leg een lepel appelvulling in het midden van het bladerdeeg
- Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek
- Druk de randen stevig op elkaar
- Bestrijk de appelflappen met een mengsel van eidooier en water en betrooi met suiker
- Leg de appelflappen op een vetvrij bakpapier en bak ze af in ca 20-25 minuten in een oven van 180 graden C.

Eet smakelijk,

Serveertip

Lekker met slagroom en warme chocomelk



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kook_piet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top