Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Venkel met sinaasappel

Venkel met sinaasappel

Door: luckyjo

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2003

Ingrediënten 4 personen


800 gram venkel - 2 sinaasappels - 25 gram boter - 1 eetlepel Cointreau - 1/2 kippenbouillontablet - 1 theelepel venkelzaad



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon, houd het groen apart en snijd elke knol in de lengt in 6 stukken. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers hem uit. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Smelt de boter in een Koekenpan, schep de venkel erdoor en laat die in ca. 3 minuten licht kleuren. Voeg de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de Cointreau, het bouillontablet en de venkelzaadjes toe en laat alles 25 minuten zacht stoven(of gebruik de magnetron; zie tip). Voeg de sinaasappelpartjes toe en laat ze goed doorwarmen. Bestrooi de groente met het venkelgroen.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top