1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Door: luckyjo

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-2003

Ingrediënten 4 personen


150 gram boter - 3 eierdooiers - 1/2 eetlepel citroensap - 2 eetlepels heet water - 1/2 eetlepel fijngesneden dragon - peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt 150 gram boter in een magnetronschaal, onafgedekt, in ca. 1 minuut op vol vermogen (70watt). Klop in een andere magnetronschaal 3 eierdooiers met een ? el citroensap en 2 el heet water los. Klop de boter erdoor en verwarm, onafgedekt, ca. ? minuut op vol vermogen. Klop goed door. Verhit de saus telkens 10 seconden op vol vermogen totdat een geboden saus ontstaat. Klop tussentijds goed door. De saus mag niet koken. Roer een ? el fijngesneden kervel, een ? el fijngesneden dragon, een paar druppels citroensap en peper en zout door de saus. Lekker bij vis en rood vlees.

Smaakvariatie 1
Roer in plaats van de kruiden 2 el rode paprika in piepkleine blokjes door de saus. Lekker bij kip en varkensvlees.

Smaakvariatie 2
Roer in plaats van de kruiden 2 el ingemaakte peperkorrels door de saus.
Lekker bij wild en rood vlees.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top