Schotel met Champignons, Haricots Verts en Oude Kaas

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2003

Ook lekker bij een buffet!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 g champignons,
250 g haricots verts,
1 a 2 struikjes lof,
1 teentje knoflook,
2 eetl. fijngehakte peterselie,
50 g boter,
zout en versgemalen peper,
125 ml creme fraiche,
1 stukje overjarige of oude kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de haricots verts schoon. Snijd het onderste stuk van de struikjes lof en haal de bladen los. Hak de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knoflookknijper

Bereidingswijze

Kook de haricots verts in borrelend water met wat zout beetgaar. Doe ze in een vergiet en dompel ze in koud water. Laat ze uitlekken.Bak de champignons met de knoflook op een vrij hoog vuur in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Strooi er zout en peper op. Meng de haricots verts, de peterselie en de champignons door elkaar. Roer de creme fraiche erdoor.

Serveertip

Vul de lofbootje met dit mengsel. Schaaf mooie dunne krullen van een stuk oude kaas en garneer hiermee de gevulde lofbootje.

Laatste reacties

johannesen avatar
johannesen 19-08-2005

heb dit meegenomen, ben zo gek op oude kaas

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten