Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Kerstbombe

Kerstbombe

Door: _ijsbeertje_

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2003

Ingrediënten 6 personen


7 blaadjes witte gelatine,
2 dl melk,
0.5 dl water,
200 g amandelspijs,
200 g aardbeien,
200 g kersen zonder pit,
4 dl slagroom,
2 eetl. suiker,
1 cake,
5 eetl. rum
Bosvruchtensaus:
0.5 pot bosvruchtenjam,
1 dl port,
1 sinaasappel,
2 eetl. citroensap



Verder heb je nodig


1 halve bolvorm (inhoud 2 l)
plasticfolie


Iedereen zal vragen: "Mag ik nog een beetje?"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Verwarm de melk met 1/2 dl water, voeg de amandelspijs in gedeelten toe en los de uitgeknepen gelatine erin op. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen totdat het lobbig wordt. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel deze erdoor. Bekleed de vorm met huishoudfolie. Beleg de binnenzijde van de vorm met plakken cake. Sprenkel er de helft van de rum over. Schep het room-vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met plakjes cake besprenkeld met de rest van de rum. Zet de bombe afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Stort de bombe op een platte schaal. Verwijder de huishoudfolie. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water. Rasp 1 theel. van de schil. Pers de sinaasappel. Verwarm de bosvruchtenjam met port, sinaasappelsap en -rasp en citroensap. Giet de iets afgekoelde saus over de kerstbombe.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _ijsbeertje_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top