Bosduif met braambessen
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
485 Kcal. per pers. Hoofdgerecht voor 1 pers.
Voorbereiding
Snijd de 2 borstfilets en de 2 boutjes van de bosduif los of laat dit doen.
Was de braambessen voorzichtig en laat ze uitlekken.
Bereidingswijze
Verhit de margarine in een pan , en bak de boutjes rondom bruin. Voeg de borstfilets toe en bak ze gedurende 2 min. Langs elke zijde. Opgelet, laat ze niet te lang bakken, want dan is het vlees uitgedroogd.
Kruid alles met peper en marjolein.
Neem de borstfilets uit de pan en hou ze warm. Verwijder eerst het resterende vet en giet achtereenvolgens de porto, het bramensap en de room met verlaagd vetgehalte in een pan. Roer de saus en de boutjes door elkaar en laat op een zacht vuurtje tot de helft inkoken.
Schep de bramen door de saus en laat ze eventjes opwarmen.
Serveertip
Dien de borstfilets en de boutjes op met de gekookte pasta en schep de saus naast het vlees.