1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Donkere groentesoep

Donkere groentesoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2003

Ingrediënten 4 personen


- 1 kleine aubergine
- 1 middelgrote wortel
- 2 vleestomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 g champignons
- 1 eetl. olie
- 100 g bacon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1,5 l vleesbouillon, zelfgetrokken, uit een pot of van tabletten
- 100 g schelpjes- of strikjespasta
- 2 eetl. sojasaus
- 1 eetl. azijn (aceto balsamico)
- zout en versgemalen peper



Donkere groentesoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergine, de wortel en de tomaten in kleine blokjes. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes

Bereidingswijze

40 minutenVerhit de olie in een pan en laat de bacon, de aubergine, de wortel, de ui en de champignons omscheppend bakken tot de groenten bruin gekleurd zijn. Laat de tomatenpuree en de knoflook 2 minuten meebakken. Blus af met de bouillon, roer goed over de bodem van de pan, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Laat in circa 10 minuten beetgaar koken. Roer de tomaatblokjes door de soep en breng op smaak met de sojasaus, de azijn en wat zout en peper.

Serveertip

Geef er warm knapperig brood bij, bijvoorbeeld Turks brood of ciabatta



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top