bearnaisesaus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
2dl droge witte wijn,2dl dragonazijn,4fijngehakte sjalotten,5geplette peperkorrels,2eetl.gehakte dragon,6eidooiers,50gr boter,gehakte kervel(of dragon),zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de droge witte wijn,de dragonazijn,de fijngehakte sjalotten,de gehakte dragon,de fijngeplette peperkorrels en zout tot op 1/3 inkoken in een pannetje.Voeg de eidooiers toe en klop ze op au bain marie.Voeg zodra de saus gebonden is,druppelsgewijs 50gr gesmolten boter bij.Voeg hierna nog gehakte kervel of dragon toe.

Serveertip

lekker op een dikke rumsteak.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

staerencarine avatar

Doorsturen

Home Recepten