TRIFLE MET CRANBERRY'S

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2003

Een Engels kerstdessert.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 zak cranberry's (circa350 g),
3 blaadjes gelatine,
1 dl sinaasappelsap,
sap van 1 citroen,
150 g lichtbruine basterdsuiker,
0.25 l slagroom,
3 eetl. suiker,
2 zakjes vanillesuiker,
1 l vanillevla (zelfgemaakt of uit een pak),
1 pak lange vingers,
1/8 l slagroom om te garneren,
1 eetl. suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de cranberrycompote. Laat de gewassen cranberry's uitlekken. Week de gelatine in ruim koud water.

Breng het sinaasappelsap, het citroensap en de basterdsuiker aan de kook en roer er de cranberry's door. Laat af en toe roerend circa 5 minuten koken tot de bessen openspringen.

Roer er van het vuur af de uitgeknepen gelatine door. Schep de compote in een schaal en laat afkoelen tot de compote begint op te stijven. Houd een paar lepels achter voor de garnering.

Klop de slagroom stijf met de 3 eetlepels suiker en de vanillesuiker. Schep de slagroom door de vanillevla. Breek de lange vingers in stukjes. Schep eerst de lange vingers en daarna de cranberrycompote met grote halen door de vla zodat er een marmereffect ontstaat.

Schep de cranberryvla in een passende glazen schaal en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Klop de slagroom voor de garnering stijf met de suiker. Garneer de pudding met slagroomrozetten en de achtergehouden cranberrycompote.

Laatste reacties

bumblebeelief avatar
bumblebeelief 03-12-2003

neem het receptje mee.thx.groetjes van jeanne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten