CASSOULET

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2003

Lekker anders!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g hamlappen,
250 g rundersaucijzen,
2 uien,
2 vleestomaten,
3 eetl. olijfolie,
peper en zout,
100 g magere gerookte spekblokjes,
2 teentjes knoflook,
1 pot of blik witte bonen (ca. 800 gram),
1 dl droge witte wijn,
2 laurierblaadjes,
4 kruidnagels,
2 eetl. tomatenpuree,
2 sneetjes oud witbrood

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de hamlappen in dobbelstenen. Prik de rundersaucijsjes op enkele plaatsen in. Pel de uien en snipper ze. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water en pel ze. Verwarm de oven voor op 170?C.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de hamlappen en de saucijsjes in 4 minuten lichtbruin. Bestrooi het vlees met peper en zout. Schep het uit de pan en zet het apart. Bak de spekblokjes met de uien en geperste teentjes knoflook. Voeg de in vieren gesneden tomaten toe met witte bonen, wijn, laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn en tomatenpuree. Schep het vlees erdoor en zet het gerecht afgedekt 45 minuten in het midden van de oven. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Verkruimel het brood, strooi het de laatste 10 minuten over het gerecht en laat het zonder deksel lichtbruin worden.

Serveertip

Presenteer stokbrood en een frisse komkommersalade bij dit gerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten