1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Kidneybonen Curry

Kidneybonen Curry

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 blikjes Rode Kidneybonen
olie
1 TL komijnzaad
1 gesnipperde ui
1 verse groene chilipeper, gehakt
2 teentjes knoflook
2,5 cm gemberwortel of 1 TL poeder
2 EL currypasta
(zoek op Masalapasta voor het recept)
1 TL gemalen komijn
1 TL gemalen koriander
? TL chilipoeder
? TL zout
400 G gepelde tomaten uit blik, gehakt
2 EL verse gehakte koriander
(tip: bevroren koriander gaat ook prima, hakken in bevroren toestand)


Verder heb je nodig


Karahi of Wok


Gerecht uit Punjab, daar Ramja genoemd. Hartig en robuust.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm olie in een Karahi of Wok en bak het komijnzaad 2 minuten tot het begint te springen. Roer ui, chilipeper, knoflook en gember erdoor en bak alles 5 minuten. Roer de currypasta, komijn, koriander, chilipoeder en zout erdoor en bak 5 minuten.
Voeg de tomaten toe en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg de bonen en de verse koriander toe, bewaar wat voor de garnering. Dek de pan af en laat op zacht vuur 15 minuten goed heet worden. Voeg indien nodig water toe.

Serveertip

Garneer met de overgebleven koriander. Lekker met mijn Kip Curry en rijst en / of naanbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top