Sperziebonensalade met Roquefort

  • Amerikaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2003

De 'Green Bean Roquefort-salad' is in de Verenigde Staten een uitgesproken 'topper'. De vegetarische salade is vooral populair bij aanhangers van president Bush omdat bekend is dat hij de salade graag bij het vlees van de barbecue eet. Vegetariers zullen hem daarin niet graag volgen en dienen de salade dan ook bij voorkeur op als een voor- of lunchgerecht.

Bron: nhd.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 - 300 gram dunne sperzieboontjes (haricots verts)

zout

50 - 75 gram Roquefort of andere blauw geaderde kaas

2 eetl. (neutrale) yoghurt

1 bosuitje, met veel fris groen, gesnipperd

1 grote tomaat, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden

1 eetl. balsamico-azijn

3 eetl. olijfolie, extra vergine

1/2 teentje knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de boontjes schoon. Breek ze eventueel in stukken. Zet ze op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de boontjes niet veel langer dan 6 - 7 minuten. Ze moeten nog knapperig blijven. Laat de boontjes even in een vergiet uitlekken. Spoel er vervolgens zoveel koud water over tot de boontjes zijn afgekoeld. Laat ze opnieuw uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen (plaats vergiet op tochtige plek). Wrijf de helft van de Roquefort door een fijne zeef. Roer yoghurt, balsamico en knoflook er door en klop er daarna de olie door.

Bereidingswijze

Schep in een kom boontjes, bosui en tomaat luchtig door elkaar. Schenk de dressing er over en schep alles nogmaals luchtig om. Laat de salade, afgedekt met plastic folie, een uurtje in de koelkast staan. Het toevoegen van zout en peper aan de Roquefort-dressing kan naar mijn smaak achterwege blijven.

Serveertip

Verdeel de salade over de bordjes. Verkruimel de rest van de Roquefort en strooi het over de salades. Geef er sneetjes licht geroosterd wit- of volkorenbrood bij.

Laatste reacties

louisewolbert avatar
louisewolbert 24-11-2003

Ik kan niet bepaald stellen dat je geen smaak hebt ;-) Heerlijk zeg, en meegenomen want die MOET op ons bord. Groetjes van Louise.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten