1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. TURKSE GEHAKTBALLETJES MET SAFFRAANRIJST

TURKSE GEHAKTBALLETJES MET SAFFRAANRIJST

Door: snelleklaartje

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kopje broodkruim,
1 dl droge witte wijn of bouillon,
3 teentjes knoflook,
1 ei,
versgemalen peper,
zout,
1 theel. paprikapoeder,
1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries),
700 g rundergehakt,
2 uien,
3 eetl. olijfolie,
50 g pijnboompitten,
2 eetl. tomatenpuree (1 blikje),
1 mespuntje gemalen kardemom,
1 pak gele rijst



Haal het buitenland in huis met dit heerlijke gerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week het broodkruim in 1/4 dl witte wijn of bouillon. Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen). Pel de uien en snipper deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze even uit de pan. Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten. Voeg de rest van de wijn of bouillon toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees. Verwarm nog 15 minuten met deksel op de pan. Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveertip

Serveer de gehaktballetjes bij de rijst.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snelleklaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top