1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Kashmir Masalapasta

Kashmir Masalapasta

  • Indiaas,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2003

Ingrediënten


50 gr korianderzaad
4 EL komijnzaad
2 EL venkelzaad
2 EL fenegriekzaad
4 gedroogde rode chilipepers
5 kerrieblaadjes (of 1 EL poeder)
1 EL chilipoeder
1 EL gemalen kurkuma
1,5 DL wijnazijn
2,5 DL zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Specerijenmolen of koffiemolen
Diepe hapjespan of wok


De masala, benodigd voor Kipcurry uit kashmir

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maal de hele specerijen fijn. Doe het poeder in een schaal en voeg de overige specerijen toe.

Bereidingswijze

Meng de specerijen goed. Roer de wijnazijn erdoor. Voeg 75 ml water toe en roer tot het een papje wordt.
Verwarm de olie in een diepe hapjespan of wok en bak het specerijenmengsel 10 minuten of tot het water verdampt is. De pasta is klaar als de olie boven komt drijven. Laat de pasta enigzins afkoelen en schep deze in een luchtdichte pot

Serveertip

Tip: Nadat de pasta gebakken is, nog wat extra olie opwarmen en deze op de pasta in de pot gieten. Hierdoor blijft de pasta langer goed en voorkom je schimmelvorming. Bewaren in de koelkast (houdbaar: zeker 5 to 6 maanden indien goed bedekt met olie!)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top