Spaans Stoofvlees
- Spaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 23-11-2003
Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig.
Ingrediënten 4 personen
500 gram rib- of sucadelappen 4 el olijfolie 4 tenen knoflook 1 grote ui 1 dl water 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 maggiblokjesBereidingswijze
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien, knoflook en pimenton. Voeg de tomatenblokjes, de wijn en het water toe. Verkruimel de maggiblokjes. Zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan.Leg het laurierblad erbij. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 2 uur heel zachtjes gaar pruttelen. Af en toe even omscheppen.
Serveertip
Heerlijk bij allerlei stamppotten. Serveer er een goed glas Rioja bij.
Laatste reacties
In plaats van een maggieblokje zou ik een half runderbouillonblokje gebruiken en eventueel wat lavas erbij. Succes met het recept al is mijn reactie wat laat.
Volgens mij kun je gewoon een runder- of kippen bouillonblokje gebruiken.
Hier in Spanje kan ik geen maggiblokjes kopen... dus jammer... weet niet hoe die de smaak beinvloeden?
Van mij zusje dit recept doorgestuurd gekregen. Viel goed in de smaak hier. Wij hebben het met rijst gegeten.
Gisteren mijn eigen recept weer eens gemaakt! Al 12 jaar een succes mjammie.
klasse, bedankt!
Ook al een paar keer gemaakt, zeer lekker. Ik bind de saus wel wat in.
Ik zag je recept en dacht dat neem ik mee! Ik heb namelijk bijna alles in huis, ook zo`n leuk rood blikje Spaanse Pimenton de la Vera (hot). Maar ik kwam tot de ontdekking dat ik het al een keer had meegenomen (lang geleden). Ik ben nu van plan om het spoedig te maken want jouw recept was wat ondergesneeuwd! Groetjes, Louise
Heel erg lekker. Heb je stoofpot vandaag gemaakt en hij smaakt verrukkelijk! Lekker met gegratineerde aardappelen en snijbonen. Voor herhaling vatbaar~! Bedankt, Petra
Hoi molenmeisje; wij hebben dit recept van je overgenomen en staat bij ons op de kaart;Een aanrader goed van smaak net niet te pikant. Bedankt voor je recept,Torrox