1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Stoofvlees
  6. Spaans Stoofvlees

Spaans Stoofvlees

Door: molenmeisje

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gram rib- of sucadelappen 4 el olijfolie 4 tenen knoflook 1 grote ui 1 dl water 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 maggiblokjes


Spaans Stoofvlees
Spaans Stoofvlees

Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien, knoflook en pimenton. Voeg de tomatenblokjes, de wijn en het water toe. Verkruimel de maggiblokjes. Zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan.Leg het laurierblad erbij. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 2 uur heel zachtjes gaar pruttelen. Af en toe even omscheppen.

Serveertip

Heerlijk bij allerlei stamppotten. Serveer er een goed glas Rioja bij.



Reacties (34)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top