Spaans Stoofvlees

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2003
  • Spaans Stoofvlees

    Spaans Stoofvlees

    Spaans Stoofvlees

Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rib- of sucadelappen 4 el olijfolie 4 tenen knoflook 1 grote ui 1 dl water 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 maggiblokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de uien, knoflook en pimenton. Voeg de tomatenblokjes, de wijn en het water toe. Verkruimel de maggiblokjes. Zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan.Leg het laurierblad erbij. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 2 uur heel zachtjes gaar pruttelen. Af en toe even omscheppen.

Serveertip

Heerlijk bij allerlei stamppotten. Serveer er een goed glas Rioja bij.

Laatste reacties

molenmeisje avatar
molenmeisje 16-02-2020

In plaats van een maggieblokje zou ik een half runderbouillonblokje gebruiken en eventueel wat lavas erbij. Succes met het recept al is mijn reactie wat laat.

meeuw405 avatar
meeuw405 10-02-2020

Volgens mij kun je gewoon een runder- of kippen bouillonblokje gebruiken.

Purrie avatar
Purrie 08-02-2020

Hier in Spanje kan ik geen maggiblokjes kopen... dus jammer... weet niet hoe die de smaak beinvloeden?

linnbinnerts684 avatar
linnbinnerts684 05-02-2020

Van mij zusje dit recept doorgestuurd gekregen. Viel goed in de smaak hier. Wij hebben het met rijst gegeten.

molenmeisje avatar
molenmeisje 20-11-2014

Gisteren mijn eigen recept weer eens gemaakt! Al 12 jaar een succes mjammie.

deonart avatar
deonart 26-11-2013

klasse, bedankt!

mrchocomel avatar
mrchocomel 26-11-2013

Ook al een paar keer gemaakt, zeer lekker. Ik bind de saus wel wat in.

alidada avatar
alidada 08-11-2012

Ik zag je recept en dacht dat neem ik mee! Ik heb namelijk bijna alles in huis, ook zo`n leuk rood blikje Spaanse Pimenton de la Vera (hot). Maar ik kwam tot de ontdekking dat ik het al een keer had meegenomen (lang geleden). Ik ben nu van plan om het spoedig te maken want jouw recept was wat ondergesneeuwd! Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 23-10-2012

Heel erg lekker. Heb je stoofpot vandaag gemaakt en hij smaakt verrukkelijk! Lekker met gegratineerde aardappelen en snijbonen. Voor herhaling vatbaar~! Bedankt, Petra

Torrox avatar
Torrox 23-09-2011

Hoi molenmeisje; wij hebben dit recept van je overgenomen en staat bij ons op de kaart;Een aanrader goed van smaak net niet te pikant. Bedankt voor je recept,Torrox

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten