1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Biefstuk
  6. BIEFSTUK MET PEPERONATA

BIEFSTUK MET PEPERONATA

Door: snelleklaartje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-11-2003

Ingrediënten 4 personen


2 rode, 2 gele en 2 groene paprika's,
2 uien,
1 of 2 teentjes knoflook,
3 eetl. (olijf)olie,
1 glas droge witte wijn of 0.125 l bouillon,
2 eetl. citroensap, wijnazijn of aceto balsamico azijn,
zout en versgemalen peper,
4 biefstukken van circa 125 g per stuk,
1 eetl. olie en 20 g boter



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de paprika's in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de kwarten in grote stukken. Snijd de gepelde uien in halve ringen. Snipper de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan waar een deksel op past en laat de paprika en de ui in de hete olie fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort meefruiten. Blus af met de wijn of de bouillon en het citroensap of de azijn. Breng op smaak met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Bak intussen de biefstukken in een mengsel van olie en boter op de gebruikelijke manier tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze afgedekt een paar minuten rusten.

Serveertip

Serveer de biefstukken met de gestoofde paprika en geef er brood, rijst of aardappelpuree bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snelleklaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top