Gepocheerde Ossenhaas.

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4ossenhaasjes van gelijke grootte
  • 400ml volle,kruidige rode wijn
  • 1pot vleesfond
  • 2t knoflook,gehalveerd
  • 2takjes tijm
  • 1el geplette vierseizoenenpeperkorrels
  • 50g koude boter,in klontjes.
    Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    • Vlees op kamertemperatuur laten komen.
    • In pan(waarin stukken vlees precies naast elkaar passen)wijn en fond aan de kook brengen.Knoflook,tijm,peper en 1/2 tl zout toevoegen en smaken ca.10min. op laag vuur laten intrekken.
    • Pan van vuur nemen en ossenhaas erin leggen;ze moeten geheel onder staan.Vlees in ca.6-8min.rose laten worden.
    • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warm houden.
    • Boven maarbeker 200ml pocheervocht door zeef schenken.Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken.Pan van vuur nemen en met garde klontjes boter in een keer erdoor kloppen zodat saus licht bindt.Saus niet meer verhitten.
    • Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen.
    • Saus erover schenken.

      Serveertip

      • Lekker met Aardappel-Knolselderijpuree.
      • Drink er een Cecchi Chianti bij......
          ....Eet Smakelijk....

      Laatste reacties

      adeline_a avatar
      adeline_a 23-10-2012

      Ziet er aantrekkelijk uit. Dank je voor het recept. Groetjes van Adeline

      winnie5830 avatar
      winnie5830 22-11-2003

      Dit lijkt me wel erg lekker. Ik neem het mee. Bedankt van Winnie

      Bewaren in kookboek

      Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

      Over de plaatser

      Doorsturen

      Home Recepten