1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ayam Bumbu Serai

Ayam Bumbu Serai

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kg kipkarbonades
1 liter water
3 djeroek peroet
4 cm gemberwortel, geraspt
2 cm galangal of laos, geraspte
2 stengels sereh of 3 theelepels -poeder
Boemboe:
8 sjalotjes, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
5 rode lombok rawit
5 groene lombok rawit
1 eetlepel zout
arachide olie




Dit kwam ik ergens op het internet tegen. Omdat het recept er zowel in het Engels als het Maleis stond kwam ik er goed uit!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster of bak de kip bruin in een pan met wat hete olie.

Bereidingswijze

Verhit een pan met het water en voeg de alle overige kruiden toe (behalve even de kip).
Breng dit aan de kook en voeg de kip toe; laat kip in dit vocht gaar stoven of een laag vuur.

Serveertip

Met witte rijst en een sayur/sajoer of een sambal goreng van groenten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top