Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pompoensoep

Pompoensoep

Door: zoepie

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Ca. 800 gr pompeon, 1 dikke prei, 1 el roomboter, 1 tl kerriepoeder, 3 el droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten, 10 blaadjes basilicum, 2 el creme fraiche, zout, (vers) gemalen peper.


Verder heb je nodig


Staafmixer of Keukenmachine.


Ontdek meer:

Voorbereiding

01: Bereiden: Pompoen in stukken snijden, schillen, pitten en draden verwijderen. Pompoen in stukjes snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden.

Bereidingswijze

02: In (soep)pan boter verhitten. Kerrie heel kort fruiten. Pompoen en prei toevoegen en al omscheppend even meebakken. Wijn en ca. 3 dl water toevoegen. Pompoen en prei in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
03: Groenten met vocht met staafmixer of in Keukenmachine pureren tot gladde puree. Bouillontabletten en 5 dl water toevoegen en soep zachtjes verwarmen. Bouillontabletten al roerend laten oplossen.
04: Basilicum in reepjes snijden. Creme fraiche door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Over vier borden verdelen en bestrooien met basilicum.

Serveertip

Kcal pp: 120.
Bron: AH.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top