1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pompoensoep

Pompoensoep

Door: zoepie

  •  , Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2003

Ingrediënten 4 personen


Ca. 800 gr pompeon, 1 dikke prei, 1 el roomboter, 1 tl kerriepoeder, 3 el droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten, 10 blaadjes basilicum, 2 el creme fraiche, zout, (vers) gemalen peper.


Verder heb je nodig


Staafmixer of Keukenmachine.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

01: Bereiden: Pompoen in stukken snijden, schillen, pitten en draden verwijderen. Pompoen in stukjes snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringen snijden.

Bereidingswijze

02: In (soep)pan boter verhitten. Kerrie heel kort fruiten. Pompoen en prei toevoegen en al omscheppend even meebakken. Wijn en ca. 3 dl water toevoegen. Pompoen en prei in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
03: Groenten met vocht met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde puree. Bouillontabletten en 5 dl water toevoegen en soep zachtjes verwarmen. Bouillontabletten al roerend laten oplossen.
04: Basilicum in reepjes snijden. Creme fraiche door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Over vier borden verdelen en bestrooien met basilicum.

Serveertip

Kcal pp: 120.
Bron: AH.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top