1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gevulde speculaas.

Gevulde speculaas.

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-11-2003

Ingrediënten


600 gram bloem-

2 theelepels bakpoeder-

300 gram bruine basterdsuiker-

mestpuntje zout-

300 gram koude boter in stukjes gesneden-

? dl melk-

3 eetlepels koekkruiden of speculaaskruiden.

Voor de vulling:

250 gram amandelspijs-

twee eetlepels room-

citroenrasp-

Voor de garnering:

Amandelen-

los geklopt ei-

eetlepel water.


Verder heb je nodig


Een oven, deegkom en een deegrol.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150?C (gasstand .Van bovenstaande ingredienten een soepel deeg kneden en dit een nacht, afgedekt, koel wegzetten.

De helft van het deeg uitrollen tot een vierkante lap van ongeveer driekwart centimeter dikte, en die op een beboterde bakplaat leggen. (alleen dat deel beboteren waarop het deeg ligt).

Voor de vulling 250 gram amandelspijs losroeren met twee eetlepels room, eventueel nog wat citroenrasp.
De spijs over de koek verdelen.
Nu de andere helft van het deeg uitrollen tot een even grote lap en die voorzichtig over de spijs leggen.
Druk amandelen op gelijke afstand in het deeg en bestrijk dit daarna met losgeklopt ei, waaraan een eetlepel water is toegevoegd.
Laat het deeg een uur rusten.

Bereidingswijze

Leg het deeg op de bakplaat en schuif ze in het midden de oven.

Bak de gevulde speculaas gaar in 40 a 45 minuten. De speculaas is gaar wanneer de amandelen goudbruin zijn. Snijdt het vrijwel direct in stukken, maar laat de koek op de bakplaat liggen tot het bijna helemaal is afgekoeld.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top