Gevulde kip MET TUTTI_FRUTTI

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2003

Lekker kippie.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram tutti-frutti{week het een avond van tevoren in ruim water}1{mais}kip,zout ,peper,1 eetlepel citroensap,1 groene paprika,4 sneetjes ontkorst bruinbrood,1 prei,50 gran margarine,2 theelepels paprikapoeder,50 gram hazelnoten,1 dl droge witte wijn of kippebouillon,1 eetlepel maizena,2eetlepels olie{mais of zonnebloem}
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan die ook in de oven kan

Voorbereiding

Spoel de kip schoon,dep hem droog en wrijf hem met zout peper en citroensap .Snijd de uigelekte tuttie-frutti kleiner.Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.Snijd het brood in dobbelsteentjes.Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.Verwarm de oven voor op 200c

Bereidingswijze

Verhit 20 gram margarine en fruit hierin de preiringen met de paprikapoeder.Voeg de blokjes paprika toe,en naar smaak,peper en zout.Zet de warmte bron uit en roer de tutti frutti,brood,hazelnoten,witte wijn of kippenbouillon en maiz\ena erdoor.Meng het geheel tot een smeuige massa.Proef de vulling en breng hem op smaak.Maak de kleine opening van de kip dicht met een cocktailprikker en vul de groete opening met het tutti-fruttimengsel.Steek de naad dicht met cocktailprikkers of naai de naad dicht met katoenen draad.Verhit de rest van de margarine en de olie in een braadpan die ook in de oven kan en bak de kip op een hoge warmtebron snel om en om goudbruin.Zet de pan in de voorverwarmde oven,bijna onderin,in 70/90 min

Serveertip

lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten