1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. mosselsoep

mosselsoep

Door: staerencarine

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2003

Ingrediënten 4 personen


1ui,1teen look,1venkelknolletje,25gr boter,1/2eetl.mosterd,2visbouillonblokjes,1dlcreme fraiche,2eetl.aardappelzetmeel,ongeveer een 1/2kg gekookte mosselen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de ui,de look en de venkel in zeer kleine stukjes(houd het groen apart voor de garnering).smelt de boter in een pot en bak hierin de ui met de look en venkel glazig(5min).voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1min.roer 3/4 liter water, de bouillonblokjes en de creme fraiche erdoor.leng het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep.nog even doorkoken.voeg de mosselen toe en breng de soep op smaak met p+z.strooi er wat venkelgroen over.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van staerencarine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top