1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Venkel met honing

Venkel met honing

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2003

Ingrediënten 4 personen


--900 g kleine venkel knollen
-40 g pijnboompitten
-3 el olie
-2 th lepels venkelzaadjes
-1 el honing
-zout en peper



Makkelijk en erg gezond bijgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

-breng zout water aan de kook
-maak de knollen schoon, halveer ze en verwijder de stronk
-bewaar het zachte venkelgroen
-kook de venkelhelften 5 min ongeveer
-giet ze af en vang 1/8 l kookvocht op
-laat de venkel goed uitdruipen

Bereidingswijze

-verwarm de wok goed voor
-rooster de pitten zonder vet en haal ze uit de wok en leg ze opzij
-verhit de olie en braad de venkel rondom aan
-roer de venkelzaadjes erdoor en laat even meebraden
-voeg het kookvocht; de honing en wat zout en peper toe
-laat de venkel afgedekt gaar worden in circa 5 a 8 min
-was het venkelgroen en trek in grote stukken
-strooi samen met de pijnboompitten over de venkel



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top